Ik ben Marjoleine

Door Marjoleine

Na Janine is het mijn beurt om me voor te stellen. Ik ben Marjoleine. Sinds mei 2017 werk ik als counselor bij stichting VPSG. Met de trein reis ik iedere dinsdag en woensdag vanuit Nijmegen naar Haarlem om mensen te begeleiden bij hun vragen op het gebied van zingeving en seksueel misbruik. Toen ik in het voorjaar van 2017 zag dat deze functie vrijkwam, voelde ik me meteen aangesproken door de missie van de VPSG. Ik ben van huis uit psycholoog, maar dan wel een die zich eigenlijk meer levensbeschouwelijk counselor voelt. Ik voel me dan ook thuis bij de werkwijze van de VPSG. Hoe naar de verhalen van mensen vaak ook zijn, toch ben ik steeds weer onder de indruk van de kracht die ik in iedere overlevende van seksueel geweld ontmoet. Ik heb bewondering voor hun moed om hun verhaal te doen en ik vind het bijzonder dat ik daarbij van betekenis mag zijn.
Veel mensen vragen me of ik Haarlem niet veel te ver vind, maar ik vind het juist heerlijk. De tijd die ik in de trein doorbreng, gebruik ik om te lezen. Boeken zijn voor mij altijd al een belangrijke bron van inspiratie geweest. Ze helpen mij om woorden te vinden voor dingen die daarvoor onzegbaar waren, om menselijke ervaringen van binnenuit te begrijpen. Boeken geven mij hoop, omdat ik er steeds nieuwe zienswijzen in vind. Als ik na het lezen van het boek denk ‘Zo had ik het nog niet bekeken’, dan weet ik dat ik er wijzer van ben geworden. Het is mijn wens dat onze blogteksten op lezers ook dat effect zullen hebben.
Mijn onhebbelijkheid is dat ik te pas en te onpas kom aanzetten met een leestip. Ik vrees dat ik dat ook op deze blog niet kan laten. Vandaag begin ik aan Het boek van vergeving van Desmond en Mpho Tutu. Daar zal ik ongetwijfeld over berichten. Daarnaast zullen we met onze blogteksten aansluiten bij de actualiteit. Ik nodig jullie van harte uit om te reageren op onze teksten. We zullen er zorgvuldig mee omgaan.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *